Gravminner | Gravsteiner | Bergen - Hordaland

Løvaas Naturstein AS på Espehaugen, er ditt profesjonelle Gravminnesenter.
Vi har vårt hovedkontor og utsalg av gravminner på Espehaugen 54 i Bergen – Hordaland. Kom gjerne innom oss for å se vår store utstilling og brede utvalg samt få ytterligere hjelp og informasjon.


Uforpliktende prisoverslag på gravminner etter ditt valg.

Vi ønsker å være din total leverandør av Gravminner. Da vi selv er grossist av stein er det ingen fordyrende mellomledd så vi vil være særlig konkurransedyktige hva angår priser. Det er også mulig å få tilsendt Gravminner over hele landet, frakt og monterings kostnad kommer da i tillegg.

Løvaas Naturstein AS i Bergen, har lang tradisjon for å løse spesielle oppdrag for mange ulike type kunder og vi kan i dag vise til mange fornøyde kunder på våre gravsteiner i Bergen, Hordaland og resten av landet.
Vi fokuserer på å levere gravminner med stor vekt på miljø, økonomi, fleksibilitet og
personlig service.
Om du lurer på noe, eller om du ønsker pris på en gravstein, ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.


  • RENHOLD
  • GRAVFERDSLOVEN


RENHOLD

Renhold av steinen kan være ønskelig. Lett (mildt) såpevann og en myk kost eller klut vil ta alger og de vanligste flekkene. Dersom dette gjøres årlig vil gravminnet alltid se rent og pent ut. Noen ganger må det kraftigere rengjøring til, høytrykksspyling er et godt alternativ, men vanskelig å utføre uten å flytte steinen. Ved hard spyling eller skrubbing kan det være lett at gullinnlegg og fargen i skriften tar skade.

På matte og ru overflater med porer og småsprekker, vil grønske og lav få et bedre feste enn på polerte overflater. En polert overflate er lett å gjøre ren. På en stein som har fått grodd skikkelig til vil dette sette seg dypt i overflaten og lettere komme tilbake etter en rengjøring. En grodd eller skitten stein holder mer på fuktigheten og vil samle mer forurensing. Dette forsterker også prosessen som ødelegger skrift og dekor.

Renhold av bronsen utføres best med vann og en myk klut. Bruk av rengjøringsmiddel er vanligvis ikke nødvendig.

Stearin, olje, talg eller sot fra fakler og brennende lys vil trekke seg inn og resultere i missfarging av steinen. Dette gjelder særlig lyse steintyper. Slike flekker kan være vanskelig å få bort. Høytrykksspyling med varmt vann gir som regel det beste resultatet. Bruk av løsemidler er en løsning, men kan gjøre at noe av flekken trekker seg enda mer inn i steinen og lager en svak missfarging.

Rustflekker oppstår dersom steinen inneholder små biter av jernholdige bergarter, eller når den smittes av rust fra gravkranser. I kranser er det gjerne brukt ståltråd, denne vil begynne å ruste etter en tid. Rust fra kranser som ligger inntil gravsteinen, vil trekke inn i gravsteinen og skape missfarging. De er mest synlig på lyse bergarter som den hvite granitten. Slike flekker er et problem og de er svært vanskelig å fjerne.

Vi kan tilby rengjøring av gravsteiner. Der vi ser det vil være hensiktsmessig for et godt resultat tar vi steinene inn til vårt verksted for å kunne utføre et godt kvalitets riktig arbeid. Forhåndspriser for denne typen arbeider gies. Så kontakt oss dersom dere skulle ha noen spørsmål.
GRAVFERDSLOVEN

Bestemmelser og vedtekter på din kirkegård kan variere. Ofte må man søke om godkjenning for størrelse, materialvalg, utforming, tilbehør og lignende, før en kan sette opp et gravminne.

Les hele Gravferdsloven: www.lovdata.no Gravferdsloven

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud